Muskulära Obalanser

Scanna, bahandla och träna dem – Njut sen av en smärtfriare vardag

PT Dan - Massage

Muskulära obalanser och Corrective Exercises

Lära sig leva med sin smärta? Acceptera att det gör ont varje dag? NEJ TACK!

Stora delar av världens befolkning har idag obalanser någonstans i kroppens muskler och/eller rörelsemönster. Många har daglig smärta pga sina obalanser och ännu fler kommer att få det i framtiden på grund av dagens moderna teknik och förändrade levnadsvanor. Har du länge gått med värk någonstans i kroppen som begränsar vad du helst av allt vill göra? Kan du inte springa så ofta som du vill pga ett knä? Kan du inte leka med barn/barnbarn på det sätt du önskar pga din ländrygg? Har du fått sluta spela tennis som du älskar pga din vad? Är du en nybliven mamma som knappt klarar av att bära ditt barn pga smärtor i ryggen? Är du en ung idrottare som redan dragits med skador längre perioder? I en mycket stor del av fallen beror det hela på obalanser i kroppens muskler och rörelsemönster som format sig under åren som gått. Kanske beror din onda nacke i grunden på att din fot inte är tillräckligt rörlig eller din onda ländrygg på att ditt knä faller inåt eller för att din kropp inte vet hur den aktiverar rätt muskler vid rätt tidpunkt.

*Observera att smärta som uppkommit pga en skada i området (t.ex en meniskskada) inte är samma sak som muskulära obalanser och om du har en skada bör du vända dig till fysioterapi istället. Men är du osäker på om detta kan hjälpa just dig eller om du bör gå till fysioterapeut istället så kontakta oss gärna så kan vi guida dig rätt.

Vi scannar din kropp från topp till tå både verbalt, visuellt och ”hands on” för att bilda oss den bästa uppfattningen hur dina muskler och rörelsemönster fungerar idag.

Verbalt – Vi utför en kortare intervju med dig som handlar om allt från hur din vardag ser ut till en genomgång av hur din kropp fungerar.

Visuellt – Vi tittar efter kroppsliga ledtrådar som kan guida oss i rätt riktning. En valk på insidan av foten eller tår som pekar utåt kan säga mycket bara där.

Hands on – Vi letar t.ex efter större spänningar i muskler, hackiga rörelser och skelettdelar som är ur position.

Under processen upptäcker vi både styrkor och svagheter i allt från styrka, rörlighet, mobilitet, stabilitet, muskelfunktioner och musklernas samarbete med varandra i rörelseapparaten.

Allt vi hittar under vår scanning förklaras direkt på plats där vårt mål är att få dig som klient att känna dig trygg i att du verkligen förstår hur de obalanser vi upptäckt påverkar din kropp och varför du har ont på något specifikt ställe.

Alla svar vi får från scanningen används sedan för att bygga dina framtida träningsprogram. Vi jobbar här efter en speciell metod där vi först förbereder musklerna för att fungera som dom ska, sedan får vi både dig & dina muskler att förstå när/hur de ska användas och därefter stärker vi dem i ett sista steg för att kunna klara av precis den belastningen de är gjorda för att klara av. Det är en pågående process där vi vecka för vecka möts och utvecklar ditt program precis efter vad dina muskler behöver precis då.

*Programmet inte är en quickfix där du blir fullt förändrad av att bara komma på våra träffar 1 gång per vecka. Efter varje tillfälle förväntas du utföra specifika och noga utvalda övningar regelbundet hemma innan vi ses igen.

För att få ut det mesta av din muskulära förändring bör uppföljning och utveckling av program ske varje eller max varannan vecka. Vi har alla olika förutsättningar, både med hur stora grundproblemen är, hur mycket tid som kan läggas och hur vardagen i övrigt ser ut. Paketen som köps är grundpaket som sedan vid behov kan fyllas på med fler tillfällen, men då erbjuds du att betala per månad längre fram (gäller ej efter prova på paketet) för att inte binda upp dig till en för lång period i onödan.

En scanning kostar 1000 kr varav 100 kr oavkortat går till barncancerfonden.

Paketlösningar

Vid frågor eller om du vill boka tid kan du maila oss direkt på info@ptdan.se