PT Dan

PT Dan Health Group AB

Hälsoföretag
info@ptdan.se

Företaget startade som PT Dan Bergqvist i december 2010. Då erbjöd vi endast personlig träning både i Malmö och i Köpenhamn. 2012 tog företaget sedan ett stort steg i sitt utbud och då startades vår massage-tjänst tillsammans med gruppträningarna Powerfit, Viktkampen, Mammaträning och Graviditetsträning. 2013 tillkom även gruppträningen Superskutt och nu började också utomstående instruktörer att väljas in i koncepten då de växte sig större. Under 2015 förvandlades PT Dan Bergqvist till PT Dan Health Group AB och arrangerade bland annat vår första träningsresa till Mallorca och även startade våra första mammaträningsgrupper i Stockholm. 2016 fortsatte sedan utvecklingen framåt när vi uppgraderade vår äldsta grupp Powerfit till tre olika Powerfit grupper istället. Burn, Basic och Elite. Vi kom även igång med Personlig Träning hemma hos klienter i Stockholm. 2017 var ett år där vi utvärderade och förfinade alla våra koncept och framförallt vår grupp Viktkampen fick ett större “face lift” som verkligen gav ett mycket bra resultat. 2018 Fortsatte utvecklingen och vi höll vår första träningsresa till Spanien tillsammans med Matdagboken.se, startade gruppen 60+, höll vårt första Family Adventure och började jobba mer med ungdomshälsa. 2019 har vi även startat vår första Youth Group för tonåringar, Kurser i Crawlteknik och det senaste tillskottet Barre Move som är vår första Dans-klass. Detta år gjorde vi även vår första bestigning av Kebnekaise med en grupp som gav verklig mersmak av äventyrssidan. På hösten 2019 startade vi även upp vår första omgång av HIIT-Lunchträning i Västra Hamnen samt våra första mamma- och 60+ grupper i Lund.
2020 har vi tagit ytterligare några steg framåt och med hjälp av Sara tagit fram en grupp med YinYoga

PT Dan Health Group AB är huvudföretaget bakom flertalet av Malmös gruppträningsalternativ och PT utbud med upp emot 200-250 träningsdeltagare varje månad. Vårt mål är att erbjuda rätt alternativ för alla familjemedlemmar och vi erbjuder därför bland annat gruppträningsalternativ för de flesta åldrar och med flertalet olika inriktningar. 2019/2020 har vi startat flera grupper på marknader som för oss tidigare varit okända, men med hjälp av flera duktiga tränare så har vi kunnat bredda vårt utbud med bland annat Crawlteknik och Danspass och YinYoga. Inom närmsta framtid har vi som mål att förfina och uppdatera både våra befintliga grupper men också sättet vi arbetar runt omkring dem. Höstterminen 2019 startade vi totalt 16 olika grupper med olika specifika inriktningar och inför höstterminen 2020 är vårt mål att kunna erbjuda 20+ gruppstarter. Vårt kanske hetaste koncept för dagen är vår mammaträning där vi i bara juni månad fick äran att hjälpa 100+ kvinnor genom våra grupper. Vi kommer under hösten 2020 även att prova på en mycket spännande träningsform vid namn “PappaTräning”.

Ett annat projekt vi är stolta över är vårt engagemang i Adventurefinder.se som lanserades under 2020 och är en samlingssida för att hjälpa människor utforska Skånes äventyr. Sidan guidar besökarna till Skånes bästa Mountainbike-leder, Klätterställen, Kitesurfing spots och Vandringsleder.

Team PT Dan har visionen om att skapa glädje för både träning och aktivitet. Vi tror att för att få en hälsosam och hållbar livsstil behöver du se resultat samtidigt som du behöver trivas och ha kul när du utför dina aktiviteter. Vi gillar utmaningen i att hjälpa varje enskild individ, vare sig det är via våra gruppträningar eller PT pass att uppfylla dessa tre viktiga faktorer för att uppnå önskad utveckling.

PT Dan

Dan Bergqvist

CEO and founder
dan@ptdan.se

Mitt namn är Dan Bergqvist och jag är en glad värmlänning som numer är bosatt i Malmö sedan 2010. Min uppväxt innehöll idrott av alla dess slag och framförallt olika former av bollsporter. Innan jag flyttade ned till Malmö hann jag med att ha spelat ishockey i elitserien för juniorer, bandy i Allsvenskan och golf på elitnivå i Sverige. Året då jag flyttade ned till Malmö tog dessvärre min idrottskarriär på elitnivå slut pga en långvarig handskada. Men tack vare min uppväxt i sportvärlden har jag kunnat få en stor kunskap inom träning, ledarskap och utveckling som jag haft stor nytta av i arbetet jag gör idag.

År 2010 blev jag klar med min PT utbildning och fick min internationella licensiering för personliga tränare via Sveriges största och ledande PT-utbildning, Personal Training School i Stockholm. Sedan dess arbetade jag på SATS i Köpenhamn under ett års tid innan jag bestämde mig för att starta mitt egna företag i Malmö under december 2010.

Jag vill hjälpa mina klienter att uppnå samma glädje för träning/aktivitet som jag själv haft genom åren. Gillar man det man gör och utför det kontinuerligt och effektivt kommer det innebära goda resultat. Vare sig målet är att bli stjärna i NHL eller må bättre i vardagen finns det alltid ett tufft, roligt och effektivt sätt att ta sig dit.

Grönt Kort – Topprepsklättring, via Skånes Klätterförbund 2017

Certificate of Pregnancy and Strenght Training, via IDEA Health & Fitness Association och American College of Sports Medicine 2013

Triggerpunktsbehandlingar inom massage, via Friskvårdsgruppen 2012

Träning av gravida, via Personal Training School 2012

Friluftsledare, via Malmö Högskola 2012

Idrottslära II Coaching, via Malmö Högskola 2012

Idrottspsykologi I, via Malmö Högskola 2011

Idrottslära I Coaching, via Malmö Högskola 2011

Diplomerad massör, via Personal Training School & Friskvårdsgruppen 2011

Instruktör Sandbags, via Total Functional Training Europe 2011

Instruktör TRX, via Total Functional Training Europe 2011

Instruktör Crosstraining, via SATS 2010

Instruktör Löpteknik, via SATS 2010

Instruktör Kettlebells, via SATS 2010

Instruktör Dynamisk funktionell rörlighet, via SATS 2010

Testmetodik, via Personal Training School 2010

Manuellt motstånd, via Personal Training School 2010

Kostrådgivning, via Personal Training School 2010

Styrkeövningar, via Personal Training School 2010

Blue Card Training License, via Personal Training School 2010

International Licensed Personal Trainer, via Personal Training School 2010

Licensed Personal Trainer, via Personal Training School 2010

Ledarutbildning steg 1, via Värmlands golfförbund 2009

National Strenght Training Coach, via Personal Training School & Trainers Academy 2009

 

PT Dan

Markella Bampasi

Fysioterapeut och Tränare i Malmö & Lund

Mitt namn är Markella och jag kommer från varma fina Grekland. Flyttade till Sverige 2014 i samband med starten av min karriär som Fysioterapeut.

Rörelse, hälsa och träning har alltid varit viktig för mig och därför valde jag just mitt yrke. När jag flyttade till Sverige blev det ännu viktigare då jag behövde hitta energi de mörka kalla månaderna.

Träning är viktig båda för den fysiska och den mentala hälsan. För att hantera vardagen bättre. Detta är något jag alltid försöker förmedla till båda patienter, familj och vänner.

Jag tränar styrketräning sedan många år tillbaka men blev även indragen i löpning för 7 år sedan av min partner som är en entusiastisk löpare. Älskar även dans då jag har tidigare tränat mycket Zumba och Reggaeton.

Båda mina föräldrar är läkare så det föll sig naturligt att jag också ville jobba med att hjälpa människor. Därför pluggade jag till fysioterapeut i 4 år vid Thessalonikis universitet.

Jag fick möjlighet att göra min 6-månaders slutpraktik här i Sverige vilket ledde till en anställning på Blekingens sjukhus i Karlshamn. Där jobbade jag 2014-2017 inom Neurorehabilitering med specialisering på stroke. 2017 flyttade jag till Malmö och jobbar sedan dess på Neurokirurgen på SUS i Lund. Har ett fantastiskt och utmanade jobb där jag bemöter patienter i olika tillstånd.

Jag ansvarar även för olika utbildningar på vår klinik och föreläser om ryggmärgsskador i akutskede på Fysioterapeutprogrammet i Lund.

2009 – 2013 Fysioterapi, Kandidatexamen Thessaloniki Tekniska Högskola

2019 Strokekompetens, Umeå Universitet

Maj 2019 Rehabveckan

Oktober 2017 Neurotrauma

Oktober 2016 Axelina, Baskurs

Felix

Felix Nilsson

Crawl-Tränare Malmö

Jag har sedan 12-års ålder tävlat och tränat simning. Simningen och allt runt omkring har till slut lett mig in på träning och prestation vilket jag nu jobbar med. Jag har hunnit med att simma 25 Svenska Mästerskap i Simning men även provat på att tävla i Crossfit och OCR. Jag drivs av att ständigt nå nya mål och är inte rädd att för ta mig an nya utmaningar.

Under min elitkarriär i simning har jag hela tiden varit verksam som tränare i olika föreningar med blandade åldrar och nivåer. Efter att jag jag blev Licensierad Personlig tränare har jag börjat att jobba mer heltäckande med träning.
Tidigare har jag studerat och jobbat med ekonomi men jobbar nu heltid med min stora passion, träning och hälsa.

Licensierad Personlig Tränare – SAFE Education, 2018

Power Trainer – SAFE Education, 2018

Idrottstränare steg 1 – Malmö Universitet, 2018

HLR – Malmö Stad, 2018

Livräddare – Malmö Stad, 2018

Kostrådgivare – SAFE Education, pågående, Augusti 2019

cykling

Robert Glembro

Tränare Mountainbike

Jag heter Robert Glembro och är 46 år gammal. Jag har tränat friidrott på elitnivå och senare intresserat mig för många olika idrotter. Triathlon tog mig till cyklingen och senare MTB. Nu cyklar jag i alla forme.
Att bygga MTB-spår är en förutsättning för att cykla hållbart i skog och mark och jag har därför ett stor engagemang inom MTB-utveckling i Skåne. Till vardags jobbar jag som massageterapuet och ger behandlingar på SUS sjukhuset i Malmö och har även uppdrag i cykellandslaget som massör och ledare.
Som ledare har jag också hållt träningsläger på Romelåsen sedan 2004, varit tränare i Staffanstorp CK och haft barngrupper på MTB i Friluftsfrämjandet.
Inom MTB har jag mest tävlat i långloppscupen, X-cup och de danska cuperna Hotcup och Dustcup. En del 12 och 24timmars lopp har det också blivit.

PT DAN Health Group AB. © All rights reserved