Om oss

PT Dan

Företaget startade som PT Dan Bergqvist i december 2010. Då erbjöd vi endast personlig träning både i Malmö och i Köpenhamn. 2012 tog företaget sedan ett stort steg i sitt utbud och då startades vår massage-tjänst tillsammans med gruppträningarna Powerfit, Viktkampen, Mammaträning och Graviditetsträning. 2013 tillkom även gruppträningen Superskutt och nu började också utomstående instruktörer att väljas in i koncepten då de växte sig större. Under 2015 förvandlades PT Dan Bergqvist till PT Dan Health Group AB och arrangerade bland annat vår första träningsresa till Mallorca och även startade våra första mammaträningsgrupper i Stockholm. 2016 fortsatte sedan utvecklingen framåt när vi uppgraderade vår äldsta grupp Powerfit till tre olika Powerfit grupper istället. Burn, Basic och Elite. Vi kom även igång med Personlig Träning hemma hos klienter i Stockholm. 2017 var ett år där vi utvärderade och förfinade alla våra koncept och framförallt vår grupp Viktkampen fick ett större “face lift” som verkligen gav ett mycket bra resultat. 2018 Fortsatte utvecklingen och vi höll vår första träningsresa till Spanien tillsammans med Matdagboken.se, startade gruppen 60+, höll vårt första Family Adventure och började jobba mer med ungdomshälsa. 2019 startade vi vår första Youth Group för tonåringar, Kurser i Crawlteknik och Barre Move som blev vår första Dans-klass. Då gjorde vi även vår första bestigning av Kebnekaise med en grupp som gav verklig mersmak av äventyrssidan. Vi kom även igång med vår första omgång av HIIT-Lunchträning i Västra Hamnen samt våra första mamma- och 60+ grupper i Lund. Under 2020 fyllde vi på med 60+ YinYoga samtidigt som vi utökade vårt 60+ gruppträningsutbud från 1 grupp till 5 grupper. 2021 och 2022 skapade vi inte några nya typer av grupper men vi fördjupade oss istället till målgrupperna vi redan har och fokuserade framförallt på utveckling med 60+ balansträning och 60+ Hållning-special.

PT Dan Health Group AB är huvudföretaget bakom flertalet av Malmös gruppträningsalternativ och PT utbud med upp emot 200-300 träningsdeltagare varje månad. Vårt mål är att erbjuda rätt alternativ för alla familjemedlemmar och vi erbjuder därför bland annat gruppträningsalternativ för de flesta åldrar och med flertalet olika inriktningar. 2022 har vi valt att klassa som ett utbildning och utvecklings-år där vi förfinat specifikt allt omkring 60+ träning och mamma/gravidträning. Vi har själva höjt vår egen utbildnings-nivå och kompetens samt håller i skrivande stund även på att starta upp utbildningsplattformar för både gravida/nyblivna mammor samt 60+are. 

Vårt sikte är inställt på att fortsätta att växa i Malmö och erbjuda topp-kvalitet på allt vi gör, men också att utvidga våra två största områden 60+ samt Mamma/gravid till nya breddgrader.

Ett annat projekt vi är stolta över är vårt engagemang i Adventurefinder.se som lanserades under 2020 och är en samlingssida för att hjälpa människor utforska Skånes äventyr. Sidan guidar besökarna till Skånes bästa Mountainbike-leder, Klätterställen, Kitesurfing spots och Vandringsleder.

Team PT Dan har visionen om att skapa glädje för både träning och aktivitet. Vi tror att för att få en hälsosam och hållbar livsstil behöver du se resultat samtidigt som du behöver trivas och ha kul när du utför dina aktiviteter. Vi gillar utmaningen i att hjälpa varje enskild individ, vare sig det är via våra gruppträningar eller PT pass att uppfylla dessa tre viktiga faktorer för att uppnå önskad utveckling.

Mitt namn är Dan Bergqvist och jag är en glad värmlänning som numer är bosatt i Malmö sedan 2010. Min uppväxt innehöll idrott av alla dess slag och framförallt olika former av bollsporter. Innan jag flyttade ned till Malmö hann jag med att ha spelat ishockey i elitserien för juniorer, bandy i Allsvenskan och golf på elitnivå i Sverige. Året då jag flyttade ned till Malmö tog dessvärre min idrottskarriär på elitnivå slut pga en långvarig handskada. Men tack vare min uppväxt i sportvärlden har jag kunnat få en stor kunskap inom träning, ledarskap och utveckling som jag haft stor nytta av i arbetet jag gör idag.

År 2010 blev jag klar med min PT utbildning och fick min internationella licensiering för personliga tränare via Sveriges största och ledande PT-utbildning, Personal Training School i Stockholm. Sedan dess arbetade jag på SATS i Köpenhamn under ett års tid innan jag bestämde mig för att starta mitt egna företag i Malmö under december 2010.

Jag vill hjälpa mina klienter att uppnå samma glädje för träning/aktivitet som jag själv haft genom åren. Gillar man det man gör och utför det kontinuerligt och effektivt kommer det innebära goda resultat. Vare sig målet är att bli stjärna i NHL eller må bättre i vardagen finns det alltid ett tufft, roligt och effektivt sätt att ta sig dit.

Mastering Movement Disorders Specialist (neurologiska sjukdomar), via Evidence Based Fitness Academy (EBFA) 2023

Barefoot training specialist level 1, via Evidence Based Fitness Academy (EBFA) 2023

Muscloskeletal Imbalances and Corrective Exercise Specialist, via IDEA Health & Fitness Association och The BioMechanics Method 2022

Arthritis Fitness Specialist via IDEA Health & Fitness Association och American College of Sports Medicine 2022

Certifierade mindre kurser via IDEA Health & Fitness Association 2018-2022

 • Reconnect with your Spine Muscles
 • Core training for injury prevention and special populations 
 • The Female Lumbo-Pelvic Complex 
 • Female Pelvic Core Neuromuscular
 • The Female Glute Relocation Program
 • Functional Programming for the female Client
 • Solutions for training Post-pregnancy clients
 • Strength Training During and After Pregnancy
 • Functional Flexibility for the Active Aging
 • Training Fascia – Research Developments in Fibrous Connective Tissue Training

 

Certificate of Pregnancy and Strenght Training, via IDEA Health & Fitness Association och American College of Sports Medicine 2013

Certifierad Massör – Triggerpunktsbehandlingar inom massage, via Friskvårdsgruppen 2012

Träning av gravida, via Personal Training School 2012

Friluftsledare, via Malmö Högskola 2012

Idrottslära II Coaching, via Malmö Högskola 2012

Idrottspsykologi I, via Malmö Högskola 2011

Idrottslära I Coaching, via Malmö Högskola 2011

Diplomerad massör, via Personal Training School & Friskvårdsgruppen 2011

Instruktörs-utbildningar 2010-2011

 • Sandbags, via Total Functional Training Europe
 • TRX, via Total Functional Training Europe
 • Crosstraining, via SATS
 • Löpteknik, via SATS
 • Tabata, Via SATS
 • Kettlebells, via SATS
 • Dynamisk funktionell rörlighet, via SATS
 • Manuellt motstånd, via Personal Training School 2010

Testmetodik, via Personal Training School 2010

Kostrådgivare, via Personal Training School 2010

Vidare utb. Styrkeövningar, via Personal Training School 2010

International Licensed Personal Trainer, via Personal Training School 2010

Licensed Personal Trainer, via Personal Training School 2010

Ledarutbildning steg 1, via Värmlands golfförbund 2009

National Strenght Training Coach, via Personal Training School & Trainers Academy 2009

PT Dan
PT Dan

Mitt namn är Markella och jag kommer från varma fina Grekland. Flyttade till Sverige 2014 i samband med starten av min karriär som Fysioterapeut.

Rörelse, hälsa och träning har alltid varit viktig för mig och därför valde jag just mitt yrke. När jag flyttade till Sverige blev det ännu viktigare då jag behövde hitta energi de mörka kalla månaderna.

Träning är viktig båda för den fysiska och den mentala hälsan. För att hantera vardagen bättre. Detta är något jag alltid försöker förmedla till båda patienter, familj och vänner.

Jag tränar styrketräning sedan många år tillbaka men blev även indragen i löpning för 7 år sedan av min partner som är en entusiastisk löpare. Älskar även dans då jag har tidigare tränat mycket Zumba och Reggaeton.

Båda mina föräldrar är läkare så det föll sig naturligt att jag också ville jobba med att hjälpa människor. Därför pluggade jag till fysioterapeut i 4 år vid Thessalonikis universitet.

Jag fick möjlighet att göra min 6-månaders slutpraktik här i Sverige vilket ledde till en anställning på Blekingens sjukhus i Karlshamn. Där jobbade jag 2014-2017 inom Neurorehabilitering med specialisering på stroke. 2017 flyttade jag till Malmö och jobbar sedan dess på Neurokirurgen på SUS i Lund. Har ett fantastiskt och utmanade jobb där jag bemöter patienter i olika tillstånd.

Jag ansvarar även för olika utbildningar på vår klinik och föreläser om ryggmärgsskador i akutskede på Fysioterapeutprogrammet i Lund.

2009 – 2013 Fysioterapi, Kandidatexamen Thessaloniki Tekniska Högskola

2019 Strokekompetens, Umeå Universitet

Maj 2019 Rehabveckan

Oktober 2017 Neurotrauma

Oktober 2016 Axelina, Baskurs

Mitt namn är Emmi och jag born and raised i Malmö. När jag växte upp spelade jag pingis men det var framförallt musik och sång som höll mig sysselsatt. Att vara fysisk aktiv har inte alltid varit en självklarhet för mig men efter studenten fann jag styrketräningen vilket förändrade hela min syn på träning. Nu växte mitt intresse för god fysisk och mental hälsa, kost och välmående. Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra människor och att kunna kombinera detta med det jag nu brinner för ledde mig in på att studera Idrottsvetenskap och att idag arbeta med hälsa och träning.

2022 tog jag min examen i Idrottsvetenskap – Fysisk aktivitet och hälsa, jag tog min internationella licens som personlig tränare och kostrådgivare samt certifierade mig som gruppträningsinstruktör i LesMills BodyAttack. Strax därefter började jag arbeta som PT och gruppträningsinstruktör på Fitness24Seven. Där arbetade jag i ca 1 års tid innan jag tog steget hit.

Det är fantastiskt roligt att kunna hjälpa andra människor till att utveckla sin fysiska kapacitet och mentala hälsa men också att se hur träningsglädje samt självförtroende växer sig allt större bland klienterna.

2023 Gravid och mammaträning, Mama Edition, By PT Dan

2023 Muscloskeletal Imbalances and Corrective Exercise Specialist, The BioMechanics Method 2022

2022 Gravid/mammatränare. IntensivePT

2022 Evidensbaserad praktik – grundutbildning – Via Fitness24Seven

2022 FRISK-licens Personlig tränare. Friskvårdsföretagen, Almega

2022 Gruppträningsinstruktör BodyAttack. LesMills via Fitness24Seven

2022 International Personal Trainer and Nutritional Advisor. IntensivePT

2019–2022 Idrottsvetenskap – Fysisk aktivitet och hälsa. Kandidatexamen Malmö universitet

Felix

Jag har sedan 12-års ålder tävlat och tränat simning. Simningen och allt runt omkring har till slut lett mig in på träning och prestation vilket jag nu jobbar med. Jag har hunnit med att simma 25 Svenska Mästerskap i Simning men även provat på att tävla i Crossfit och OCR. Jag drivs av att ständigt nå nya mål och är inte rädd att för ta mig an nya utmaningar.

Under min elitkarriär i simning har jag hela tiden varit verksam som tränare i olika föreningar med blandade åldrar och nivåer. Efter att jag jag blev Licensierad Personlig tränare har jag börjat att jobba mer heltäckande med träning.
Tidigare har jag studerat och jobbat med ekonomi men jobbar nu heltid med min stora passion, träning och hälsa.

Licensierad Personlig Tränare – SAFE Education, 2018

Power Trainer – SAFE Education, 2018

Idrottstränare steg 1 – Malmö Universitet, 2018

HLR – Malmö Stad, 2018

Livräddare – Malmö Stad, 2018

Kostrådgivare – SAFE Education, pågående, Augusti 2019

Jag heter Robert Glembro och är 46 år gammal. Jag har tränat friidrott på elitnivå och senare intresserat mig för många olika idrotter. Triathlon tog mig till cyklingen och senare MTB. Nu cyklar jag i alla forme.
Att bygga MTB-spår är en förutsättning för att cykla hållbart i skog och mark och jag har därför ett stor engagemang inom MTB-utveckling i Skåne. Till vardags jobbar jag som massageterapuet och ger behandlingar på SUS sjukhuset i Malmö och har även uppdrag i cykellandslaget som massör och ledare.
Som ledare har jag också hållt träningsläger på Romelåsen sedan 2004, varit tränare i Staffanstorp CK och haft barngrupper på MTB i Friluftsfrämjandet.
Inom MTB har jag mest tävlat i långloppscupen, X-cup och de danska cuperna Hotcup och Dustcup. En del 12 och 24timmars lopp har det också blivit.

cykling

Frågor kring vår Om Oss

Skicka din fråga direkt till info@ptdan.se