Kontoregistrering

Balansträning för 60+ i Malmö

Balansen är en av de viktigaste delarna att träna regelbundet hela livet, men framförallt när vi blir äldre. Ca 18000 gånger varje år i Sverige är det någon som bryter lårbenshalsen, då oftast personer över 70 år pga balansrelaterade fall. Där kan också läggas till en stor mängd fall som leder till brutna handleder eller annan sveda och värk.

Balansen kan försömras av många anledningar som exempel: svagare muskler, mindre explosiva muskler, instabilare leder, nedsatt syn, mediciner med biverkningar, sömnrelaterade problem, näringsintaget i kosten eller den största orsaken av dem alla – Fallrädslan = Rädslan för att ramla. Fallrädslan begränsar oss och gör så att vi inte riktigt vågar aktivera oss som innan. Det kanske börjar med att man undviker att kliva över ett litet staket eller ”hoppa över en liten bäck”. Tillslut begränsar man sig mer och mer tills man inte går på en gräsmatta längre eller undviker allt som inte innebär platt och stabilt underlag.

Det är många saker som kan försämra balansen med andra ord. Men eftersom det finns mycket som kan försämra balansen så finns det också mycket som kan förbättra balansen. Vår specifika gruppträning för balansen går in på djupet i hur balansen fungerar och ni får många värdefulla nycklar att ta med er även till träning hemma. Vi startar och avslutar alla våra omgångar med ett balanstest anpassat för er där ni kan följa er framgång.

Passen hålls 1 gång/vecka under 8 löpande veckor. Alla pass hålls utomhus i Pildammsparken.

60+ Balansträning

Pildammsparken Malmö
kr 795
  • Nästa start - Fredagen den 5 maj
  • Passen hålls 8 löpande fredagar
  • 11:10-12:10
  • Balanstester i början och slutet
  • Bra komplement till annan träning

Frågor kring Balansträningen

Bodil 60+ träning

Bodil Mandorsson

Att ha möjlighet att träna i Pildammsparken året om är fantastiskt! Jag har i ca 1,5 år tränat med PT Dan's 60+ grupp och det har varit både väldigt roligt och utmanande. Största utmaningen har varit balansövningarna. Därför blev 60+ Balansträningen med Markella ett bra komplement för mig. Passen har varit varierande och utmanande men utan press och övningar har kunnat anpassas efter vars och ens förmåga. Vi testades vid 1:a och sista passet och ALLA hade förbättrat sina resultat och detta bara efter 6 ggr! Jag kan varmt rekommendera "60+ Balansträning" ett bra upplägg, duktig tränare som ser alla och sist men inte minst, trevliga träningskamrater!

About

Mitt namn är Dan Bergqvist och jag är en glad värmlänning som numer är bosatt i Malmö sedan 2010. Min uppväxt innehöll idrott av alla dess slag och framförallt olika former av bollsporter.

PT DAN Health Group AB. © All rights reserved

Address

21762 Malmö

PT DAN Health Group AB. © All rights reserved