60+ gruppträning utomhus i Malmö

Vår 60+ träningsgrupp är för dig över 60 år som vill få varierad och kul träning som både stärker din kropp, gör dig smidigare och ger dig bättre balans och koordination. Allt detta samtidigt som vi har kul och umgås med andra som har liknande mål som dig.

Träningen är tuff men på en nivå så att alla deltagare klarar av träningen men utmanas efter sina egna förmågor. Gruppen innehåller en stor variation mellan pulshöjande övningar, styrkeövningar och rörlighetsövningar vilka alla kommer att hjälpa dig mot en stark och hälsosam kropp som även minskar riskerna för både sjukdomar och skador.

Vi har tre grupper som hålls på förmiddagar samt en grupp på eftermiddagar. Grupp 1 på förmiddagarna hålls måndagar och onsdagar 10:00-11:00. Grupp 2 på förmiddagarna hålls tisdagar och torsdagar 10:00-11:00 och grupp 3 hålls tisdagar och torsdagar 11:10-12:10. Grupp 4 som är en eftermiddagsgrupp hålls på tisdagar och torsdagar 16:30-17:30.

Alla grupperna tränar utomhus i Pildammsparken med Margarethapaviljongen som samlingsplats. Varje gruppstart innehåller två träningspass / vecka under 6 löpande veckor, totalt 12 träningspass.

Välkomna att hänga på!

Detta är riktigt rolig träning tillsammans med ett härligt gäng som stöttar varandra och med en tränare som peppar precis lagom (inte för hurtigt😉).
Man får prestera efter förmåga och övningar kan anpassas individuellt.
Det är första gången i mitt 65 åriga liv som jag både tyckt att det är roligt och fortsatt att gå och träna så det är högsta betyg och en stor eloge till bästa tränaren Dan.
Eva-Maria Håkansson 

Energi, glädje, rörlighet, balans, styrka och kondition är något som PT Dan och Pildamsparken står för!
Jag älskar verkligen min träning i Pildamsparken, har hållit på i några år och kan konstatera att jag mår så mycket bättre nu!
Dan har en förmåga att göra träningen rolig och överraskar oss gång på gång. Vi gör aldrig samma pass utan alltid nya kombinationer och utmaningar!
Förutom den bästa träningen är det många skratt och roliga kommentarer.
Rekommenderar alla över 60 år att våga och pröva träna i Pildamsparken!

Elisabeth Emanuelsson

Jag har tränat med Dan sedan 2018. Har blivit en del av mitt liv som jag inte vill vara utan. Att träna utomhus året runt gör mig frisk och stark. Fantastiskt att uppleva årets växlingar i underbara Pildammsparken. Som nyinflyttad i Malmö möter jag varje vecka mina medtränare som flera blivit personliga vänner. Träningen är alltid olika och mycket omväxlande. Dan hjälper till att anpassa träningen så den blir utmanande utifrån ens egna förutsättningar. En timme går väldigt fort. Inte minst för att stämningen alltid är på topp. Jag kan verkligen rekommendera denna träningsform!

Inger Skärby Nordlund

Min väninna tipsade mig om utegympa i Pildammarna i våras och jag var då i dålig form efter lång sjukskrivning. Idag är jag i mycket bättre form och kan varmt rekommendera alla att prova denna motionsformen! Att vara ute och träna i grupp är jätteskönt och alla har möjlighet att göra alla övningar utifrån sina egna förutsättningar. Dan är en erfaren duktig tränare som möter oss alla utifrån vad vi behöver och skapar god stämning i gruppen! Jag är idag starkare i min kropp och detta påverkar mig såklart även psykiskt, jag orkar mer och är gladare!

Heléne Frykander

Att gympa utomhus med PT Dan’s 60+ grupp är skönt för både kropp och själ! Det är en glad grupp, mycket skratt emellan övningarna.
Efter bara 6 månader i den här gruppen har min kondition blivit märkbart bättre. Balansövningarna är fortfarande en utmaning, men för varje gång blir det lite bättre.
Denna träning kan jag varmt rekommendera till dem som gillar frisk luft och träning i egen takt, utan press, i en lagom stor grupp!
Eva Winberg

Fråga om gruppträningen 60+

7 + 12 =

Att få träna utomhus året runt i Pildammsparkens vackra miljö är en fantastisk upplevelse inte minst i dessa coronatider.
Dan har en enorm förmåga att variera träningen så att kondition, styrka och inte minst balans får en rejäl boost vid varje träningstillfälle. Variationen bidrar till att det är lika spännande varje gång och jag går dit med ett leende på läpparna och går därifrån helt slut men fortfarande med ett leende på läpparna.
Stämningen i grupperna är väldigt hög och det blir många glada skratt och tillrop.
När jag började med 60+ träningen för ca 1,5 år sedan var jag i väldigt dåligt skick vilket bl a gjorde att jag hade väldigt svårt för att ta mig upp och ner från marken. I dag är det inga problem.
Mitt välbefinnande, min rörlighet, min styrka etc har verkligen utvecklats tack vare träningen och att jag skulle bli så rörlig och må så bra som jag gör idag fanns inte i mina tankar när jag började.

Tack Dan! Mig blir du inte av med på länge!

Gunilla Jordy (som faktiskt är 70+)